LONDON TRIP

 
BATXILLERAT INSTITUT SABADELL




 
Us recomanem llegir atentament aquest blog. Conté informació sobre el viatge a Londres: vols, activitats, documentació necessària, què cal portar, alguns consells... 




                                                L'ESTADA


76 alumnes de 1r i 2n de Batxillerat marxen a Londres del 6 al 10 de març de 2023 a una estada lingüística organitzada per l'empresa CUM LAUDE. De dia faran un recorregut turístic i al vespre s'allotjaran en famílies.


A L' AEROPORT EN AUTOCAR


El punt de trobada serà la plaça davant de l'Institut Sabadell, a les 04.15h, 15 minuts abans de l'hora de sortida cap a l'aeroport.

SORTIDA DE L'AUTOCAR: 
DILLUNS 6 DE MARÇ 04.30h



TORNADA DE L'AUTOCAR: 
DISSABTE 11 MARÇ 00.30h, aproximadament.


ES PREGA MÀXIMA PUNTUALITAT!!!



ES RECOMANA PORTAR DOS ENTREPANS 


L'esmorzar i el dinar del primer dia, perquè ja soparem a Londres, a les cases. El menjar als aeroports acostuma a ser car.







VOLEM AMB LA COMPANYIA "VUELING"


SORTIDA 6/03/2023
Departure Airport: BARCELONA-EL PRAT
Departure Time: 07:40h
Flight:
Arrival Airport: LONDON GATWICK
Arrival Time: 09:00h

TORNADA 10/03/2023
Departure Airport: LONDON GATWICK
Departure Time: 20:55h
Flight:
Arrival Airport: BARCELONA-EL PRAT
Arrival Time: 23:59h
 







EQUIPATGE





Podem portar:

1 bossa petita de mà a cabina de 40 x 20 x 30 cm.

1 maleta facturada màxim 20 kg. DE DIMENSIONS MÀXIMES 67x41x27cm

No es facturarà equipatge addicional, i si supereu el pes us poden cobrar un mínim de 10€ per Kg de més.... a cada trajecte!

UN CONSELL: NO OMPLIU LA MALETA EN PREVISIÓ DE LES COMPRES QUE FEU A LONDRES!

A la bossa petita que pugeu a la cabina de l'avió, si porteu envasos amb líquids, esprais o gels han de ser com a màxim de 100 ml i han d’estar dins una bossa de plàstic transparent amb sistema de tancament (bossa zip)

Quan passem el control d'equipatges la bossa s'ha de portar tancada i a la mà, fora de la maleta.




ADAPTADOR A L' ENDOLL BRITÀNIC




Hauríeu de comprar un adaptador del nostre endoll a l'endoll de Gran Bretanya. Si no, no podreu connectar i recarregar els vostres aparells electrònics; càmeres, mòbils...

El podeu adquirir a ferreteries, basars, grans superfícies comercials... per un preu força econòmic.



INFORMACIÓ AENA SOBRE EQUIPATGES




A aquest enllaç s'explica què podeu i no podeu portar a la cabina de l'avió.







DOCUMENTACIÓ IMPRESCINDIBLE PER VIATJAR



1- TARJA SANITÀRIA EUROPEA AL VOSTRE NOM, per rebre assistència mèdica. Es pot fer directament a la web de la Seguretat Social i es rep a casa per correu en 15 dies. A sota trobareu l'enllaç.

 


 



2- DNI.  
 
És obligatori que la caducitat del document sigui superior a 6 mesos des de la data del viatge.  


EL VOL I L'ESTADA HAN ESTAT CONTRACTATS AMB EL VOSTRE DNI.


 
3- . PASSAPORT. 
 
És obligatori que la caducitat del document sigui superior a 6 mesos des de la data del viatge
 





4- AUTORITZACIÓ OFICIAL DELS PARES
 
Ha d'anar l'AUTORITZAT/DA AMB ELS SEUS PARES a la comissaria dels Mossos o a la Policia Nacional de Sabadell. Aquest document acredita que teniu el permís dels pares per viatjar fora d'Espanya.
 
 
CADUCA ALS TRES MESOS
ES GESTIONARÀ DES DE L'INSTITUT


5- ELS ESTRANGERS RESIDENTS A ESPANYA HAN DE PORTAR EL NIE, EL PASSAPORT I SOL.LICITAR A L'AMBAIXADA O CONSULAT DEL SEU PAÍS EL VISAT DEL REGNE UNIT QUE US PERMET ENTRAR, I TORNAR POSTERIORMENT.






               ON ENS ALLOTJAREM A LONDON?


EL TEU "LONDON HOME"  




LA FAMÍLIA D'ACOLLIDA


Durant la teva estada a Regne Unit viuràs amb una família anglesa; una experiència fantàstica i molt enriquidora. Aprofita per conèixer la seva cultura. Hauràs d’adaptar-te una mica als seus costums. Pensa que poden ser molt diferents als nostres.

Les famílies estan acostumades a rebre estudiants. Si decideixes portar un obsequi per a la teva família, que sigui un petit detall. Tingueu en compte que no podeu portar begudes alcohòliques. Una bona idea seria una postal de la teva ciutat, un souvenir, un dolç típic...

No és obligatori que les famílies tinguin wifi a casa o que et donin la clau. Això queda sota el seu criteri.

Les famílies poden tenir estudiants de diverses nacionalitats a casa. Aprofita per fer amics d'altres països i practicar el teu speaking.

Recorda que està prohibit sortir de casa a la nit, a no ser que tinguis alguna activitat organitzada o que surtis amb la mateixa família.


MENJAR

El menjar a les Illes Britàniques és molt diferent de la cuina catalana, però això no vol dir que no t'hagi d'agradar. De tots els àpats que fan, l’esmorzar és el més semblant al nostre. Normalment mengen, llet, cereals, torrades... No esperis que la família t’ho posi tot a taula, has de ser una mica independent i segurament ja t’explicaran on pots trobar les coses per preparar-te tu mateix allò que et vingui de gust. 

El sopar és normalment cap a les 18:00h, ja que a Regne Unit van a dormir d’hora, sobre les 20:00 - 20:30, i és l’àpat més important del dia.

Normalment es beu aigua de l'aixeta. Els anglesos no fan servir aigua embotellada.

De vegades pot ser que no sopis amb tota la família, pensa que és una immersió en la vida quotidiana de la família i per tant potser que el pare/mare treballin o tinguin algun compromís. 

El més important, però, és que et trobis a gust i en un ambient acollidor. Per a la família també és molt important que et trobis bé a casa seva.



AMB LA TEVA FAMÍLIA...

• No agafis menjar sense demanar.
 Sigues educat sempre, les paraules “si us plau” i “gràcies” són molt importants. 
 No parlis en la teva llengua materna quan estiguis amb la família i si reps una trucada personal pots dir “excuse me” i vas a un altre lloc. 
  No cridis quan parles, ni rieu davant d'ells. Podrien pensar que és una falta de respecte.
  Mantingueu la vostra habitac i bany ordenats i netsFeel llit cada matí.
  Digues sempre “bona nit” quan te’n vagis a dormir i “adéu” quan surtis al matí de casa.
 No tinguis vergonya de demanar que et repeteixin les coses. Ells saben que ets allà per aprendre i moltes vegades hi ha malentesos per no entendre bé el que ens diuen.


TRASLLATS
La teva família t'explicarà el camí i si cal, l'autobús que has d'agafar. Els trasllats al centre de Londres es fan en metro i anirem acompanyats pel guia.
 
MEDICAMENTS
 
Si segueixes algun tractament mèdic, lliura al professorat l'informe mèdic, la prescripció 

oficial i el procediment d'actuació en cas d'emergència. Informarem la família. Porta els 

medicaments necessaris per a tota l’estada.


EL TEMPS
El temps a Anglaterra és del tot imprevisible, tan aviat fa sol com es posa a ploure. 
Recomanem que sempre portis paraigües plegable a la maleta o impermeable. És recomanable portar roba d'abric perquè a la tarda refresca.

QUÈ CAL PORTAR?

Menjar: Entrepans pel vol d´anada i tornada. Passaràs part del dia entre autobusos i aeroports i no saps si tindràs temps de comprar menjar. A més serà molt més car.
 
Higiene personal: tovallola lleugera, pintes, sabó, pasta de dents, una bossa de plàstic per a la roba bruta...
 
Calçat: sabatilles esportives o sabates còmodes i adequades per a la pluja (pensa que fa un temps mes aviat humit. Porta calçat de recanvi per si de cas)


DINERS PER A DESPESES PERSONALS


A Regne Unit la moneda oficial és la Lliura Esterlina. Fes el canvi de Euros a Lliures abans de marxar. Només necessites diners per a les teves despeses personals.  

TRUCADES
No es pot trucar del fix de les famílies. Utilitzeu el mòbil amb la vostra tarifa habitual.  

AL CARRER
Intenta no cridar i respecta els altres vianants. Pensa que camineu en grup i podeu, sense voler, incomodar a altres persones. 

QUÈ ÉS IMPRESCINDIBLE? 
 
Mentalitat oberta, tolerància.. i ganes de gaudir l'estada!




ALGUNS CONSELLS IMPORTANTS

Etiqueta la maleta amb la cinta de Cum Laude, amb nom i cognoms, adreça i mòbil. 

No portis articles de valor. I els diners i els documents... sempre a sobre!

Guarda una foto de la maleta al mòbil, per si es perd i l'hem de reclamar.

Escaneja els DNI, autorització dels pares, passaport, tarja sanitària... i penja-ho a un mail o un drive

Heu de portar bolígraf.

Recomanem portar un PARAIGÜES PLEGABLE O IMPERMEABLE, i si teniu, CALÇAT IMPERMEABLE.

La companyia aèria és MOLT ESTRICTA EN EL PES DE LA  MALETA. SI NO ELS RESPECTEU, HAUREU DE PAGAR UN FORT RECÀRREC.

Recordeu què està PROHIBIT PORTAR A CABINA (llegiu amb atenció l'enllaç a sota, sobre la normativa d'AENA respecte als equipatges de cabina)

LES FAMÍLIES HAN DE CONTACTAR AMB ELS SEUS FILLS PER MÒBIL. MALGRAT TENIR ADRECES I TELÈFONS DELS DOMICILIS, ES DEMANA NO TRUCAR SI NO ÉS ESTRICTAMENT NECESSARI.

CAL ACTIVAR EL ROAMING AL MÒBIL PER EVITAR CÀRRECS ADDICIONALS A LA FACTURA.



QUÈ FAREM?

Aquest és una programació orientativa de l'estada:


DIA 1 APT. BARCELONA – APT. LONDRES – LONDRES 

Presentació a l’aeroport 2 hores abans de la sortida del vol. Arribada i trasllat en autocar al centre de la ciutat. Disposareu de l’autocar tot e dia. Dinar lliure. Avui us traslladareu a la part més Est de la ciutat, on veureu el famós Tower Bridge i al costat la Tower of London per fora. Després, veureu el London Bridge i us podeu apropar a la St Paul’s Cathedral, la més popular de Londres, construïda al segle XVII, pel pont del Mil·lenni. Tornareu a creuar el riu on trobareu la Tate Modern i Shakespeare Globe Theatre, per fora. A l’hora assenyalada sortida cap el centre de famílies. Arribada i trobada al meeting point amb la coordinadora i les famílies. Presentació i distribució entre les famílies. Sopar i allotjament amb les famílies. 


DIA 2 LONDRES 

Esmorzar amb les famílies i recollida del dinar pícnic. Trobada al meeting point amb la resta del grup. Començareu la visita anant cap a Westminster Abbey, després veureu les Houses of Parliament i el Big Ben. Possibilitat de pujar al London Eye (opcional, cap entrada inclosa) A les 11h anireu cap a Buckingham Palace, on a les 11:30h fan el canvi de Guàrdia (a confirmar). Temps lliure a Sant James Park, que podeu aprofitar per dinar un entrepà. A la tarda pujareu per Whitehall fins a Trafalgar Square i visitareu la National Gallery. Acabada la visita passejarem per Leicester Square, fins arribar al Covent Garden. Sopar i allotjament amb les famílies. 


DIA 3 LONDRES 

Esmorzar amb les famílies i recollida del dinar pícnic. Trobada al meeting point amb la resta del grup. Aquest matí visitareu el British Museum. Acabada la visita ens dirigireu cap a Regent’s Park on podreu dinar un entrepà. Tarda passejant per Camden Town, mercat mundialment conegut, on es pot trobar tot tipus d’objectes extravagants i de personatges al carrer. Passejada per Oxford Street, Picaddilly Circus i Leicester Square. Sopar i allotjament amb les famílies. 


DIA 4 LONDRES

Esmorzar amb les famílies i recollida del dinar pícnic. Trobada al Meeting point. Sortida amb transport públic cap el centre. Acabareu el viatge visitant Hyde Park, un dels parcs més grans d’Anglaterra. Veureu Kensington Gardens, zona on viu gran part de la classe alta de la societat londinenca, Kensington Palace, passejar a la vora del riu Serpentine, Speakers’ Corner, i Marble Arch, entre d’altres racons de gran atractiu paisatgístic. Podeu dinar el pícnic en el parc. Tarda aprofitareu per visitar el Natural History Museum amb la seva fascinant col·lecció d’esquelets de balena o meteorits, el V&A de disseny o el Museu de la Ciència amb el cinema IMAX. Podeu entrar als famosos magatzems Harrod’s. Trasllat en transport públic al centre de famílies. Sopar i allotjament amb les famílies. 


DIA 5 LONDRES – APT. LONDRES – APT. BARCELONA 

Esmorzar i recollida de l’equipatge. Trobada al Meeting point i acomiadament de les famílies. Trasllat amb l’autocar fins el centre de la ciutat. disposareu de l’autocar tot el dia. Començareu el nostre últim dia a Londres per un dels barris més curiosos de Londres: Little Venice, la concentració de cases vaixell més gran de la ciutat al costat del Union Canal. Podeu caminar pel canal fins a Notting Hill, al voltant de Portobello i el seu mercat de queviures i antiguitats. Dinar pícnic. Tarda lliure per fer les darreres compres abans de marxar. Trasllat a l’aeroport en autocar. Presentació a l’aeroport 2 hores abans de la sortida del vol. Sortida del vol cap a Barcelona i arribada a l’aeroport del Prat.

Comentaris